Cursusbank logo WEBINAR Contracten maken en beoordelen

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
4
duratie1 dag
Webinar
395,-

Mei

11

WEBINAR Contracten maken en beoordelen

Voor goed begrip van het Contractenrecht is inzicht nodig in theorie en vooral praktijk. In het webinar ‘Contracten maken en beoordelen’ bespreekt docent Edwin van Wechem aan de hand van de theorie een aantal clausules en spitst daarna toe op de toepassing in de praktijk. Er bestaan maar weinig opleidingen voor het schrijven en het beoordelen van contracten. Het is klaarblijkelijk een onderwerp waarmee de Nederlandse jurist in de praktijk met ‘trial and error’ zijn pad moet vinden. Docent Edwin van Wechem, die ruime ervaring in de (internationale) contractenrechtpraktijk heeft, deelt zijn tips en tricks met u. En natuurlijk bespreekt hij de relevante en recente arresten van de Hoge Raad. Hierbij wordt onder meer ingegaan op het thema ‘leren exonereren’, waarbij een aantal Hoge Raad arresten uit 2019 en 2020 wordt betrokken waarin door ons hoogste rechtscollege een scherp onderscheid tussen diverse rechtsvorderingen wordt aangebracht. Maar de uitsmijter is een spiksplinternieuw arrest van de Hoge Raad in 2021 over de beoordeling van een standaard exoneratie clausule.

DOCENT(EN)

 

Prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem);
Prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem
  • Edwin van Wechem is zelfstandig juridisch adviseur te Amsterdam en hoogleraar Corporate Legal counseling aan de Open Universiteit.

 

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten en andere academisch opgeleide juristen. Cursisten moeten om dit webinar met succes te kunnen volgen basiskennis van het Verbintenissenrecht bezitten.

Niveau is verdieping.


Programma

Dinsdag 11 mei 2021, 13:30 uur tot 17:45 uur
13.30 Aanvang
13.30 - 15.00 Totstandkoming van overeenkomsten
Beoordeling van overeenkomsten
Letters of intent en clausules daaruit
15.00 - 15.30 Beoordelen en opstellen van disclaimers
15.30 - 15.45 Pauze
15.45 - 16.45 Vervolg beoordelen en opstellen van disclaimers
16.45 - 17.45 Opstellen en beoordelen diverse clausules zoals clausules voor finale kwijting, geheimhouding, eigendomsvoorbehoud etc.
17.45 Afsluiting en evaluatie

Docent(en)

prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem
Prof. mr. dr. Edwin van Wechem is Hoogleraar Corporate Legal Counselling aan de Open Universiteit en zelfstandig juridisch adviseur. Verbonden aan Baker & McKenzie Amsterdam, verbonden aan C-Legal Amsterdam, tevens raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof 's-Hertogenbosch


Details

Cursusaanbieder
Instituut voor Juridische Opleidingen
Cursustitel
WEBINAR Contracten maken en beoordelen
Type cursus
Webinar
Niveau
Verdieping
NOvA PO
4 punt(en)
Adres

Webinar

-

- Webinar

Datum
Dinsdag 11 mei 2021
Prijs
€ 395,00
Cursusdagen
11-05-2021, 13:30 - 17:45