Cursusbank logo Videotutorial: Actualiteiten bestuurs(proces)recht

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
3
duratie1 dag
Video on demand
150,-

Aug

31

Videotutorial: Actualiteiten bestuurs(proces)recht

Deze video kan je nu op ieder gewenst moment bekijken na aanmelding voor deze cursus. De bovengenoemde datum klopt niet. We werken nog aan een oplossing om de datum aan te passen, onze excuses hiervoor.

In de cursus actualiteiten bestuursrecht wordt aan de hand van de kernthema’s van het bestuursrecht (en het bestuursprocesrecht) ingegaan op de recente ontwikkelingen in rechtspraak en wetgeving. De cursus legt het accent op actualiteiten en plaatst deze in de structuur van het bestuursrecht. Ook zal worden ingegaan op het bestuursprocesrecht.

In elk geval zullen de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Een korte inleiding op de actuele ontwikkelingen in het bestuursrecht
 • verdieping aan de hand van kernthema’s: bestuursorgaan, belanghebbende, besluiten, rechtsbescherming bestuursrechter en aanvullende rol burgerlijke rechter
 • Relativiteit
 • Formele rechtskracht
 • Bezwaar en beroep
 • Handhaving
 • Vertrouwensbeginsel
 • Exceptieve toetsing

Hoe werkt het?

 • Deze videotutorial is opgedeeld in 1 video van één uur
 • Iedere video kan je bekijken op ieder gewenst moment
 • Iedere video kan je tijdens het afspelen pauzeren, vooruit- of terugspoelen
 • Je kunt dus op het eerste moment dat je gaat kijken eerst een half uur kijken, en op een volgend moment het tweede half uur
 • Daarnaast zal de video voor zes maanden beschikbaar blijven in je account, zodat je nog een keer de videotutorial terug kan kijken als u dat wenst
 • Na iedere video van één uur dien je een aantal toetsvragen te beantwoorden (meerkeuzevragen) en als je de vragen met een voldoende heeft beantwoord ontvang je per video één PO-punt

Wat gebeurt er nadat je je hebt aangemeld voor deze videotutorial?
Na aanmelding voor deze videotutorial ontvangt je binnen 15 minuten een e-mail van ons met inloggegevens van het online platform van MR. in opleidingen waar je op ieder gewenst moment de video in kunt bekijken.

Heb je al een account bij MR. in opleidingen? Dan zal de video binnen 15 minuten na aanmelding beschikbaar zijn in je account.

Punten
1 NOvA PO-punt

Doelgroep

Advocaten


Programma

Woensdag 15 juli 2020, 0:00 uur tot 3:00 uur

Deze video kan je nu op ieder gewenst moment bekijken na aanmelding voor deze cursus. De bovengenoemde datum klopt niet. We werken nog aan een oplossing om de datum aan te passen, onze excuses hiervoor.

Hoe werkt het?
Na aanmelding voor deze videotutorial ontvangt u binnen 15 minuten een e-mail van ons met inloggegevens van het online platform van MR. in opleidingen waar u op ieder gewenst moment de video in kunt bekijken.

Heb je al een account bij MR. in opleidingen? Dan zal de video binnen 15 minuten na aanmelding beschikbaar zijn in je account.

Duur: 3 uur


Docent(en)

mr. S. (Sander) Lely
Sander Lely studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht met als specialisatie onder meer het bestuursrecht en overheidsprivaatrecht. Hij was onder andere werkzaam als docent bestuursrecht. Na zijn afstuderen, werkte hij enkele jaren als jurist voor gemeenten in Limburg en Rijkswaterstaat. In 2003 heeft hij de overstap gemaakt naar de advocatuur en advocatenkantoor Paulussen te Maastricht. Het adviseren en begeleiden van overheden op het terrein van het bestuursrecht behoren tot zijn dagelijkse werkzaamheden. Door zijn praktijkervaring wordt hij vaker door overheden ingeschakeld voor het oplossen van vraagstukken en zaken op het terrein van het bestuursrecht (onder andere omgevingsrecht, milieurecht, subsidierecht, openbare orde en veiligheid en overheidsaansprakelijkheid). Sander is vanaf 2007 werkzaam als docent bestuursrecht en overheidsaansprakelijkheid verbonden aan de beroepsopleiding voor de advocatuur en vanaf 2013 als gastdocent aan de Hogeschool Zuyd.


Details

Cursusaanbieder
MR. in opleidingen
Cursustitel
Videotutorial: Actualiteiten bestuurs(proces)recht
Type cursus
E-learning
Niveau
N.v.t.
NOvA PO
3 punt(en)
Studie uren:
3
Adres

Video on demand

-

- Video on demand

Datum
Maandag 31 augustus 2020
Prijs
€ 150,00
Cursusdagen
15-07-2020, 00:00 - 03:00