Cursusbank logo Vermogensdelicten deel 2. Faillissementsfraude, witwassen en omkoping

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
3
duratie1 dag
Thuisstudie
190,-

Dec

31

Vermogensdelicten deel 2. Faillissementsfraude, witwassen en omkoping

Deel 2 van de juridische nascholing Vermogensdelicten richt zich op drie specifieke delicten die in tijden van economische crisis frequent voorkomen. In de gepubliceerde rechtspraak is zichtbaar dat de delicten van omkoping en faillissementsfraude in aantal toenemen. Kennelijk kunnen in tijden van financiële krapte minder mensen de verleiding weerstaan om steekpenningen aan te nemen en proberen (bijna) gefailleerden nog de laatste centen uit hun noodlijdende bedrijf te halen. Vrijwel alles wat iemand met uit deze of andere misdrijven verkregen gelden doet, levert witwassen op. Het is daarom niet alleen interessant om u eens in deze delicten te verdiepen, maar ook zeker relevant voor uw praktijk.
In deze juridische nascholing bespreken wij de volgende delicten, waarbij wij veelvuldig verwijzen naar recente jurisprudentie en tips geven voor de aanpak van dit soort zaken
- Blok A    Faillissementsfraude
- Blok B    Witwassen
- Blok C    Omkoping

De ontnemingsvordering en het strafvorderlijk beslag vallen buiten de reikwijdte van de cursus Vermogensdelicten. Mogelijk dat in de toekomst hiervoor bij JurisDidact juridische nascholingen worden ontwikkeld.

Leerdoelen

Na afloop van deze juridische nascholing:
- hebt u kennis van de invulling van de belangrijkste bestanddelen van de hier besproken vermogensdelicten;
- bent u bekend met de meest relevante jurisprudentie over deze delicten;
- bent u in beginsel in staat een verdachte bij te staan die wordt verdacht van één van deze delicten.


Programma

Donderdag 31 december 2020, 0:00 uur tot 0:00 uur

Met de juridische nascholing van JurisDidact bent u als advocaat binnen 3 uur weer helemaal bij op een juridisch onderwerp. U kiest zelf of u schriftelijk of online naschoolt zonder dat u hiervoor een meerprijs betaalt. Deze combinatie van online en papier maakt JurisDidact uniek. Elk programma is geaccrediteerd met 3 PO-punten en is volledig geactualiseerd op het gebied van wetgeving en jurisprudentie. Tevens bevat elk programma veel casusposities inclusief vragen en toelichtingen en links naar relevante, verdiepende internetbronnen.

Deze cursus betreft een thuisstudie welke u op ieder gewenst moment kan volgen.


Docent(en)

mr. Carolien Noorduyn
Carolien Noorduyn is werkzaam bij Noorduyn Vermeij Van Straalen Advocaten te Den Haag. Zij is gespecialiseerd in (grote) fraudezaken en economische strafzaken. Carolien is als docent verbonden aan de Academie voor de Rechtspraktijk. Zij is tevens cassatiespecialist en publiceert geregeld in wetenschappelijke tijdschriften.

mr. Linda van der Hut
Linda van der Hut is werkzaam bij Sjöcrona Van Stigt Advocaten te Den Haag. Zij is gespecialiseerd in (grote) fraudezaken en economische strafzaken. Linda is als docent verbonden aan de Academie voor de Rechtspraktijk.


Details

Cursusaanbieder
JurisDidact
Cursustitel
Vermogensdelicten deel 2. Faillissementsfraude, witwassen en omkoping
Type cursus
E-learning, Online Cursus
Niveau
Verdieping
NOvA PO
3 punt(en)
Studie uren:
3
Adres

E-learning

-

- Thuisstudie

Datum
Vrijdag 31 december 2021
Prijs
€ 190,00
Cursusdagen
31-12-2020, 00:00 - 00:00