Cursusbank logo Verdiepingscursus privacy in de personenschade

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

duratie1 dag
Diverse locaties
375,-

FEB 2023

08

Verdiepingscursus privacy in de personenschade

Verwerken van persoonsgegevens

Wanneer is het delen van een medisch advies met de arbeidsdeskundige toegestaan? Mag de verzekeraar de schadebehandeling zomaar aan een schaderegelingsbureau uitbesteden? Waar moet ik op letten wanneer ik gegevens wil uitwisselen bij regres? En hoe moet ik omgaan met het BSN? Deze en tal van andere vragen spelen in de letselschaderegeling een belangrijke rol. Bij het behandelen van letselschade worden veel persoonsgegevens verwerkt. Vrijwel altijd is het beoordelen van vertrouwelijke informatie nodig om een schade af te kunnen wikkelen. Dit geldt in het bijzonder voor de medische gegevens van het slachtoffer. Verzekeraars, schaderegelingsbureaus en belangenbehartigers van benadeelden moeten in het kader van het gebruik en de uitwisseling van (gevoelige) persoonsgegevens voldoen aan de strenge verplichtingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG en UAVG) en de diverse regels uit de personenschadebranche, zoals de Medische Paragraaf van de GBL. In deze verdiepingscursus geeft de docent inzicht in hoe je “privacy-proof” omgaat met de uitwisseling van (gevoelige) persoonsgegevens in personenschadezaken. We bespreken de regelgeving en concrete lastige privacy-issues uit de letselschadepraktijk staan centraal. Daarnaast is er ruimte voor inbreng en bespreking van eigen praktijkvragen.

Wat is de doelgroep?

De verdiepingscursus is interessant voor letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheidsverzekeraars of van schaderegelingsbureaus en voor belangenbehartigers van benadeelden. OSR juridische opleidingen heeft voor het NIVRE een opleiding samengesteld die voldoet aan alle eisen die het NIVRE stelt aan de Vaktechnische opleiding voor personenschade-experts.

Wat is de cursusvorm?

De verdiepingscursus betreft een dagdeel van 3 uur met een mix van theorie en interactie. In het interactieve deel worden privacy dilemma’s en vraagstukken uit jouw eigen praktijk aan de hand van de theorie besproken. Deze cursus is onderdeel van de opleiding branche personenschade. Je kunt je ook apart voor deze cursus inschrijven.

Wie is de docent?

Astrid van Noort is als advocaat/partner bij Ekelmans & Meijer Advocaten gespecialiseerd in personenschade, inkomens- en zorgverzekeringen, en expert op het gebied van privacyrecht.

Wat leer je tijdens de verdiepingscursus privacy in de personenschadebehandeling?

Na afloop van de cursus:
  • ken je het wettelijk kader bij ‘privacy’-vraagstukken in de personenschade
  • ken je de AVG en de betekenis van de AVG en privacy voor de personenschaderegeling
  • ken je de van toepassing zijnde gedragscodes uit de personenschaderegeling in het kader van privacy
  • ken je de privacy-knelpunten in de personenschade en kun je de regels van privacy op juiste wijze toepassen in de personenschaderegeling en je dossiers

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Ervaring met behandeling van personenschadezaken.

Wat ontvang je na afronding van de verdiepingscursus privacy in de personenschadebehandeling?

Bewijs van deelname 3 PO-punten

Programma

Woensdag 8 februari 2023, 10:00 uur tot 13:00 uur

Docent(en)

mevr. mr. A.H.M. (Astrid) van Noort
Advocaat bij Ekelmans & Meijer Advocaten te Den Haag


Details

Cursusaanbieder
OSR Juridische Opleidingen
Cursustitel
Verdiepingscursus privacy in de personenschade
Niveau
Verdieping
Adres

Diverse locaties

Diverse locaties

0000xx Diverse locaties

Datum
Woensdag 8 februari 2023
Prijs
€ 375,00
Cursusdagen
08-02-2023, 10:00 - 13:00