Cursusbank logo Verdiepingscursus Effectief procederen bij vreemdelingenzaken in hoger beroep

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

duratie1 dag
Utrecht
550,-

Dec

10

Verdiepingscursus Effectief procederen bij vreemdelingenzaken in hoger beroep

Tijdens de cursus gaan we in op de procedurele aspecten van procederen in hoger beroep in het vreemdelingenrecht. Je krijgt achtergronden bij, en overzicht van relevante wettelijke bepalingen, en krijgt uitleg over de toepassing en betekenis van die bepalingen. Ook praktische tips over het procederen bij de Afdeling en inzicht in de denkwijze bij de Afdeling zijn onderdeel van de bijeenkomst. Daarbij gaan de docenten ook in op voorbeelden van hoe het wel, en hoe het niet moet.

Wil jij jouw juridische kennis en inzicht in procesaanpak en strategie bij procederen bij vreemdelingenzaken vergroten? Heb jij al enige ervaring met procederen in hoger beroep in vreemdelingenzaken bij de Afdeling bestuursrechtspraak? Dan is deze verdiepingscursus een goede manier om de effectiviteit van dit rechtsmiddel te vergroten. Tijdens deze cursus gaan we in op het grievenstelsel, doel en functie hoger beroep, redeneertrant Afdeling en uitspraakmodaliteiten. Het materiële vreemdelingenrecht komt slechts beperkt aan de orde.

Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus en levert je 5 PE-punten op.

Doelgroep
De cursus is relevant voor vreemdelingenadvocaten, procesvertegenwoordigers en ervaren juridisch adviseurs bij rechtbanken. Ook rechtsbijstandsverleners van vreemdelingen die enige ervaring hebben met procederen in hoger beroep in vreemdelingenzaken bij de Afdeling bestuursrechtspraak kunnen aansluiten. Daarnaast kunnen ook stafjuristen en juridisch medewerkers van de rechtbanken met belangstelling voor het vreemdelingenrechtelijk hoger beroep waardevolle inzichten opdoen.

Heb je beperkt ervaring of ben je beginnend beginnende vreemdelingenadvocaat, procesvertegenwoordiger of juridisch adviseur? Dan adviseren we om aan te sluiten bij onze Basiscursus procederen in vreemdelingenzaken.

Programma

Donderdag 10 december 2020, 10:00 uur tot 16:30 uur

Docent(en)

dhr. mr. M. (Menko) Bosma
senior jurist bij de Afdeling van de RvS

dhr. mr. dr. O. van Loon
Olaf van Loon is gastmedewerker aan de Universiteit van Leiden, verbonden aan de afdeling Staats- en Bestuursrecht


Details

Cursusaanbieder
OSR Juridische Opleidingen
Cursustitel
Verdiepingscursus Effectief procederen bij vreemdelingenzaken in hoger beroep
Niveau
N.v.t.
Adres

Cursuslocatie OSR

Nieuwegracht 60

3512 LT Utrecht

Datum
Donderdag 10 december 2020
Prijs
€ 550,00
Cursusdagen
10-12-2020, 10:00 - 16:30