Cursusbank logo Training Vtlb (verdiept)

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

duratie1 dag
Online Cursus
500,-

Mei

18

Training Vtlb (verdiept)

Verdieping Vtlb: de actuele stand van zaken en behandeling van casuïstiek
Als jurist of schuldhulpprofessional wil je op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken rondom het vrij te laten bedrag (Vtlb).

De invoering van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet (Wvbvv) heeft grote gevolgen voor de berekening van het vrij te laten bedrag per 1 januari 2021. Ook komende wijziging van de vtlb-berekening per begin mei, vraagt om een kennisupdate

In deze training wordt de relatie tussen de Wvbvv en de berekening van het vrij te laten bedrag uitgelegd. Ook wordt aan de hand van plenaire bespreking van casuïstiek de nieuwe manier van het berekenen van het vrij te laten bedrag inzichtelijk gemaakt.
NB Onzeker is nog of de vernieuwde calculator vooraf beschikbaar zal zijn; de rekenmethodiek is wel duidelijk.

Na afloop van deze training is je vtlb-kennis up-to-date en ben je in staat om zelfstandig naar de huidige stand van zaken meer complexe Vtlb-berekeningen te maken en te beoordelen. Deze training heeft een verdiepend karakter en is ontwikkeld voor deelnemers die ervaring hebben met het berekenen van het vrij te laten bedrag.

Cursusvorm
Deze training bestaat uit een bijeenkomst van één middag.

Alle opleidingen, cursussen en trainingen die voor 1 juli plaatsvinden, worden omgezet naar online lesdagen. Bekijk hier wat deelnemers van onze online lesdagen vinden!

Docent
Deze training wordt verzorgd door Karen Stoffels-Montfoort. Karen is werkzaam op het terrein van de schuldhulpverlening en WSNP-bewindvoering. Karen is deelnemer bij de werkgroep rekenmethode VTLB van RECOFA en is werkzaam voor de NVVK en Bureau Wsnp. Karen verzorgt naast deze training ook het onderdeel berekenen van het vrij te laten bedrag in de leergang Wsnp.

Wat leer je?
Na afloop van deze training:
- kun je uitleggen wat de Wbvv beoogt en regelt gezien de relatie tot het vtlb en welke gevolgen dit alles heeft op de berekening van het Vtlb;
- ben je in staat om zelfstandig, op basis van de laatste wet- en regelgeving en naar de huidige stand van zaken correct meer complexe Vtlb-berekeningen te maken en te beoordelen.

Na afronding ontvang je:
- 4 PE-punten BPBI of 4 PE-punten WSNP. Deze training is door de Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders en door Bureau WSNP erkend als PE-cursus;
- een bewijs van deelname.

Programma

Dinsdag 18 mei 2021, 12:45 uur tot 17:00 uur

Docent(en)

mevr. drs. J.K. Stoffels - Montfoort
Consultant Insolvency en sinds 2003 RECOFA rekencie vtlb


Details

Cursusaanbieder
OSR Juridische Opleidingen
Cursustitel
Training Vtlb (verdiept)
Type cursus
Klassikaal
Niveau
Verdieping
Adres

Online Cursus

-

- Online Cursus

Datum
Dinsdag 18 mei 2021
Prijs
€ 500,00
Cursusdagen
18-05-2021, 12:45 - 17:00