Cursusbank logo Training Harvard Onderhandelen in de Personenschade

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

duratie4 dagen
Diverse locaties
1.500,-

MRT 2023

06

Training Harvard Onderhandelen in de Personenschade

Tijdens deze training, die bestaat uit zelfstudie en vier klassikale bijeenkomsten (3 fysiek en 1 online) van een dagdeel, doe je kennis op en ontwikkel je inzicht in Harvard Onderhandelen. De methode leert je nieuwsgierig te zijn naar de inhoud, transparant te handelen en je te verbinden met je gesprekspartner. Ook als het spannend wordt. Je traint je vaardigheid, om een helder gesprek te voeren, en je ontwikkelt een open houding in het gesprek. Het is belangrijk om de kennis van de methode direct toe te passen, daarvoor werken we tijdens de training aan de hand van praktijkzaken. Ook krijg je voorafgaand aan iedere bijeenkomst een praktijkopdracht die dit stimuleert. Deze sluiten aan bij de onderwerpen die tijdens de opleidingsdagen worden behandeld. Zo kun je optimaal en goed voorbereid deelnemen aan de klassikale bijeenkomsten, die gedeeltelijk online en gedeeltelijk fysiek plaatsvinden. Als expert in het register Personenschade moet je excelleren in de vaardigheid onderhandelen. Hiervoor wil je kennis opdoen van de theorie, maar het is ook belangrijk om deze kennis toe te kunnen passen op jouw dagelijkse praktijk.

Wat is de doelgroep?

De cursus is bedoeld voor juridisch professionals in de personenschade, zoals letselschade advocaten, bedrijfsjuristen, belangenbehartigers, letselschade-experts en letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus. Deze training is onderdeel van de Opleiding Branche personenschade voor het Register van het NIVRE. Wil je expert in het register personenschade van het NIVRE worden? Dan is deze training een van de verplichte onderdelen van de opleiding.

Wat is de cursusvorm?

Voorafgaand aan iedere bijeenkomst van een dagdeel krijg je een praktijkopdracht met kennis, vragen over houding en gedrag en een opdracht om te oefenen in de praktijk. We stimuleren om deze opdrachten online in kleine groepjes te maken en te bespreken. Er zijn drie fysieke klassikale bijeenkomsten en één online bijeenkomst. Tijdens de opleidingsdagen wordt er gewerkt aan jouw houding, gedrag en vaardigheden rondom het Harvard onderhandelen. Er wordt gebruik gemaakt van casuïstiek en er worden trainingsacteurs ingezet om te oefenen. Deze training is onderdeel van de opleiding branche personenschade. Je kunt je ook apart voor deze training inschrijven.

Wie zijn de docenten?

Trainers van Spijkman Training en organisatie-advies: dit bureau verzorgt al 15 jaar de Harvardtraining in de Leergang Personenschade middelzwaar letsel en zijn dus ervaren in het training van de Harvardmethode en begrijpen de problematiek van de personenschaderegeling. De acteurs die Spijkman inzet tijdens de training zijn ook allemaal bekend met de personenschadebehandeling. Dit maakt dat de trainingssituaties de werkelijkheid kunnen benaderen. Een meerwaarde!

Wat leer je?

Bijeenkomst 1: Online
 • kennis over welke type gesprekspartners er bestaan;
 • inzicht in je eigen houding en gedrag;
 • inzicht in de verschillende niveaus in communicatie;
 • inzicht in hoe je de inhoud van de zaak scheidt van de mens waarmee je het gesprek voert.
Bijeenkomst 2: Fysiek
 • inzicht in welke competenties er nodig zijn om te focussen op belangen;
 • inzicht in eigen stijl van onderhandelen en welke stijl van onderhandelen je te ontwikkelen hebt;
 • omgaan met tegengestelde belangen;
 • hoe je actief kunt luisteren en verbaal aan kunt sluiten bij de ander.
Bijeenkomst 3: Fysiek
 • inzicht in de gespreksstructuur en de link van de structuur naar de stappen van Harvard;
 • de focus houden op het creëren van mogelijkheden;
 • inzicht in je persoonlijke kernkwaliteiten en valkuilen in onderhandelen;
 • inzicht in je persoonlijke overtuigingen, normen en opvattingen en welk effect dat heeft op het gesprek.
Bijeenkomst 4: Fysiek
 • oefenen in het regelen van een zaak, het samenvatten en het doen van een voorstel met focus op objectief blijven;
 • inzicht in de eigen ontwikkeling.

Wat ontvang je na afronding van de training?

Een bewijs van deelname.

Programma

Maandag 6 maart 2023, 13:00 uur tot 17:00 uur
Maandag 20 maart 2023, 13:00 uur tot 17:00 uur
Maandag 3 april 2023, 13:00 uur tot 17:00 uur
Maandag 17 april 2023, 13:00 uur tot 17:00 uur

Docent(en)

Dhr. H. (Herald) Nobel
Herald Nobel heeft bedrijfskunde en communicatie gestudeerd. Als trainer combineert hij sinds 2008 zijn passie voor persoonlijke ontwikkeling, organisaties en improvisatie. Zijn kracht: hij verdiept zich in het vak van de deelnemer, hij is analytisch, kritisch en zoekt altijd naar creatieve oplossingen. Inmiddels traint hij binnen organisaties op het gebied van onderhandelen, beïnvloeding, effectieve gespreksvoering, advisering. Herald heeft vele jaren ervaring als docent in de letselschade. Hij verleende zijn medewerking onder meer aan de leergangen Licht- en Middelzwaar Letsel van NIBE-SVV en OSR Juridische Opleidingen.


Details

Cursusaanbieder
OSR Juridische Opleidingen
Cursustitel
Training Harvard Onderhandelen in de Personenschade
Niveau
Verdieping
Adres

Diverse locaties

Diverse locaties

0000xx Diverse locaties

Datum
Maandag 6 maart 2023
Prijs
€ 1.500,00
Cursusdagen
06-03-2023, 13:00 - 17:00
Cursusdagen
20-03-2023, 13:00 - 17:00
Cursusdagen
03-04-2023, 13:00 - 17:00
Cursusdagen
17-04-2023, 13:00 - 17:00