Cursusbank logo Toepassen privacywetgeving (AVG) voor veiligheidskundigen

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

duratie1 dag
Breukelen
375,-

OKT 2022

04

Toepassen privacywetgeving (AVG) voor veiligheidskundigen

Accreditatie / PE punten

  • Hobeón 0.50 punten

    Waardering Hobéon SKO-AH en/of Waardering Hobéon SKO-VK

Met de invoering de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de privacywetgeving aangescherpt. In het dagelijks werk van veiligheidskundigen levert de nieuwe wet nog veel vragen op.

Door technologische ontwikkelingen wordt het steeds makkelijker om gegevens te verzamelen en medewerkers te controleren. Handig voor werkgevers en veiligheidskundigen. U wilt immers weten wie er op de werkplek aanwezig zijn en of de medewerkers, leveranciers en bezoekers ook veilig zijn. Bij de toegangscontrole wordt steeds vaker gebruik gemaakt van irisscans, vingerafdrukken of gelaatsherkenning. Ook worden persoonsgegevens vastgelegd in V&G plannen, bij melding van incidenten en is er op menige werkplek cameratoezicht.

Allemaal maatregelen ten behoeve van de veiligheid, maar wat is hierbij wel en niet toegestaan volgens de privacywet? En in hoeverre bent u als veiligheidskundige – in de eigen organisatie of bij een opdrachtgever- verantwoordelijk voor het omgaan met bijzondere persoonsgegevens?

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere:

  • Hoe u dient om te gaan met de verwerking en bewaring van (bijzondere) persoonsgegevens
  • De voorwaarden voor controleren medewerkers alcohol-, drugs- en medicijngebruik
  • Cameratoezicht
  • Melden van incidenten en ongevallen
  • Wijziging in beveiliging en handhaving door invoering AVG

Na het volgen van deze training weet u:

  • Hoe u conform de AVG (bijzondere) persoonsgegevens verantwoord kunt vastleggen, verwerken, bewaren en verstrekken
  • Wat u moet regelen bij controleren medewerkers door gps en cameratoezicht
  • Wat wel en niet is toegestaan bij controle op alchol- drugs- en medicijngebruik
  • Heeft u kennis van de beveiligingseisen die voortvloeien uit de AVG
  • Bent u op de hoogte van de rol van de Autoriteit Persoonsgegevens en het handhavingsbeleid

Sprekers

  • mr. Saskia Lang
    Advocaat/partner
    Langblok advocaten

Bestemd voor

Bestemd voor
  • Veiligheidskundigen
  • Kam-coördinatoren
  • Preventiemedewerkers
  • HR managers

Programma

Dinsdag 4 oktober 2022, 7:30 uur tot 12:15 uur
07:30 - 08:00
Ontvangst
08:00 - 08:15
Welkom en kennismaking
08:15 - 09:45
Omgaan met (bijzondere) persoonsgegevens onder de AVG
09:45 - 10:00
Pauze
10:00 - 12:00
Controle alcohol drugs en medicijngebruik
12:00 - 12:15
Vragen en afsluiting

Docent(en)

mr. Saskia Lang
Advocaat/partner, Langblok advocaten. Zij is ruim 20 jaar werkzaam in de advocatuur. Haar specialisme is arbeidsrecht. De vraagstukken over verzuim en privacy betreffen een groot deel van haar werkzaamheden. In haar praktijk werkt zij veelvuldig samen met bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en verzuimbureaus. Saskia verzorgt regelmatig cursussen en trainingen. Zij is onder meer aangesloten bij de Vereniging Privacyrecht (VPR).


Details

Cursusaanbieder
Uitgeverij-Studiecentrum Kerckebosch
Cursustitel
Toepassen privacywetgeving (AVG) voor veiligheidskundigen
Type cursus
Cursus op locatie
Niveau
N.v.t.
Studie uren:
5
Adres

Hotel Van der Valk

Stationsweg 91

3621 LK Breukelen

Datum
Dinsdag 4 oktober 2022
Prijs
€ 375,00
Cursusdagen
04-10-2022, 07:30 - 12:15