Cursusbank logo Studiemiddag Bouwtijd en vertraging (VII) (onderdeel Modulaire cursus)

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
3
duratie1 dag
Utrecht
395,-

NOV 2021

02

Studiemiddag Bouwtijd en vertraging (VII) (onderdeel Modulaire cursus)

Dit is een oude cursus. U kunt zich niet meer aanmelden voor deze cursus

Tijdens de bouw is vertraging een veel voorkomend gebeuren. De periode waarbinnen een ontwerp uitgevoerd moet worden moet van te voren worden bepaald, maar als deze periode wordt overschreden kan dat veel vragen oproepen. Tijdens deze bijeenkomst worden de volgende vragen beantwoord: waar moeten de opdrachtgever en de opdrachtnemer op letten wanneer dit zich voor doet: welke formele stappen dienen wanneer door wie gezet te worden? Wanneer heeft de opdrachtnemer/aannemer automatisch recht op termijnverlenging? Wanneer kan hij om termijnverlenging verzoeken? Is een verzoek of melding nog wel nodig? Wie moet wat en hoe bewijzen? Welke middelen staan de opdrachtgever ten dienste om de uitvoering te bespoedigen? Wat betekent het begrip korting en wanneer mag dat wel of niet onbeperkt toegepast worden? Welke verweermiddelen staan de opdrachtnemer/aannemer ten dienste? Wanneer heeft de aannemer aanspraak op vergoeding van stagnatie-schade? Welke schade is stagnatieschade? Welke kosten vallen daaronder en hoe deze te berekenen? Wat is de relatie met meerwerk/bijbetaling en welke aanknopingspunten bieden de UAV 2012 (1989) en de UAV-GC 2005 (en/of 2021?)?

Deze bijeenkomst is onderdeel van de Modulaire Cursus De juridische aspecten van een bouwproject van initiatief tot de gebruiksfase (I t/m XII). In deze modulaire cursus (12 dagdelen) worden de belangrijkste onderwerpen uit het privaatrechtelijk bouwrecht benaderd vanuit één en dezelfde casus. De cursus en de casus zijn zo opgezet dat dagdelen afzonderlijk gevolgd kunnen worden.

Voor het volledige programma en inschrijven zie: https://www.ibr.nl/onderwijs/privaatrecht-onderwijs/studiemiddag-bouwtijd-en-vertraging-vii-onderdeel-modulaire-cursus/ 


Programma

Dinsdag 2 november 2021, 13:30 uur tot 17:00 uur

13.00 - 13.30 uur ontvangst
13.30 - 15.05 uur inleiding mr. A.F.J. Jacobs
15.05 - 15.25 uur pauze
15.25 - 17.00 uur vervolg inleiding, vragen/discussie en afsluiting


Docent(en)

mr. A.F.J. Jacobs
Advocaat Rozemond Advocaten


Details

Cursusaanbieder
Instituut voor Bouwrecht
Cursustitel
Studiemiddag Bouwtijd en vertraging (VII) (onderdeel Modulaire cursus)
Type cursus
Klassikaal
Niveau
Verdieping
NOvA PO
3 punt(en)
Studie uren:
3
Adres

BCN Utrecht CS

Catharijnesingel 48

3511 GC Utrecht

Datum
Dinsdag 2 november 2021
Prijs
€ 395,00
Cursusdagen
02-11-2021, 13:30 - 17:00