Cursusbank logo Reclame- & Levensmiddelenrecht

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
4
duratie1 dag
Breukelen
280,-

Mrt

23

Reclame- & Levensmiddelenrecht

Tijdens deze cursus krijgt u van dé specialisten op dit gebied, Ebba Hoogenraad en Sarah Arayess van Hoogenraad & Haak Advocaten; - een inleiding en een overzicht van recente ontwikkelingen en jurisprudentie op het gebied van Reclamerecht, én; - een inleiding en een overzicht van recente ontwikkelingen en jurisprudentie op het gebied van Levensmiddelenrecht Zowel het levensmiddelenrecht als het reclamerecht is volop in beweging. Ook is food law echt iets van deze tijd; de media staat er bol van en ook politiek houdt het de gemoederen bezig. Als advocaat of bedrijfsjurist kom je steeds vaker met deze rechtsgebieden in aanraking. Basiskennis van de toepasselijke regels is daarbij essentieel. Tijdens deze cursus besteden de docenten onder meer aandacht aan de belangrijkste aandachtspunten bij de Claimsverordening (Vo. 1924/2006/EC) en de FIC-verordening (Vo. 1169/2011/EC). Hot topic in het reclamerecht is altijd de misleiding, maar denk ook aan de regels die van toepassing zijn op vergelijkende reclame. Uiteraard komen bij het onderdeel reclamerecht ook de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot de Nederlandse Reclame Code aan bod. Daarnaast staan de docenten voor wat betreft het levensmiddelrecht stil bij de handhavingspraktijken van de NVWA. Na het volgen van deze unieke cursus bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en jurisprudentie op twee rechtsgebieden: het Reclamerecht én het Levensmiddelenrecht. Doelgroep: advocaten en bedrijfsjuristen Niveau: actualiteitencursus

Programma

Vrijdag 23 maart 2018, 1:00 uur tot 1:00 uur
9:30Ontvangst met koffie en thee

10:00Inleiding reclamerecht

Ontwikkelingen en jurisprudentie op het gebied van Reclamerecht
- Verhouding civiele rechter/Reclame Code Commissie
- Sancties en handhavingspraktijken
- Misleidende reclame, vergelijkende reclame
- Bijzondere reclameregels voor bijzondere producten en influencer marketing
- Vragen?

12:00Lunch

12:45Inleiding Levensmiddelenrecht

Ontwikkelingen en jurisprudentie op het gebied van Levensmiddelenrecht
- Claimsverordening/VIC-Verordening
- Handhaving NVWA en boeteregime
- Reclamecode voor Voedingsmiddelen, kids marketing en meer

13:45Pauze

14:00Vervolg

Ontwikkelingen en jurisprudentie op het gebied van Levensmiddelenrecht
- Vragen?

15:00Einde


Docent(en)

mr. drs. S. (Sarah) Arayess
Mr. drs. Sarah Arayess is advocaat bij Hoogenraad & Haak advocaten. Zij is gespecialiseerd in het reclame- en levensmiddelenrecht. Ze schrijft regelmatig bijdragen voor vaktijdschriften, zoals European Food and Feed Law Review (EFFL), IER en WAAR&WET. Daarnaast is ze docent bij de Beroepsopleiding Benelux Merken en Modellengemachtigden (BBMM) en ze geeft cursussen en (internationale) lezingen over haar favoriete rechtsgebied: Health, Beauty & Food law.

mr. E. (Ebba) Hoogenraad
Advocaat bij Hoogenraad & Haak advocaten en voorzitter van de Vereniging voor Reclamerecht en het Nationaal Reclamerecht Congres. Mr. Ebba Hoogenraad is advocaat sinds 1985. Sinds 1989 richt zij vooral op de reclamesector en adverteerders. Ebba staat bekend om haar heldere en uitvoerbare adviezen waarin zij ook altijd zegt hoe het wél kan. Met reclamebureaus en adverteerders denkt zij mee over reclameuitingen of over de presentatie van producten (vergelijkende reclame, wat moet er op een etiket, ingrediënten, welke claims mag je maken, misleidende reclame). Ebba is redactielid van Intellectuele Eigendom en Reclamerecht (IER) en publiceert in Adformatie, Reclameweek en het Journaal Warenwet. Zij is voorzitter van de Vereniging voor Reclamerecht en het Nationaal Reclamerecht Congres, en is bestuurslid van GVR (Genootschap voor Reclame) en oud-voorzitter van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM). Ook is zij lid van het College van Toezicht van World Press Photo.


Details

Cursusaanbieder
Legal Planet
Cursustitel
Reclame- & Levensmiddelenrecht
Type cursus
Klassikaal
Niveau
Basis
NOvA PO
4 punt(en)
Adres

Hotel Van der Valk

Stationsweg 91

3621 LK Breukelen

Datum
Vrijdag 23 maart 2018
Prijs
€ 280,00
Cursusdagen
23-03-2018, 01:00 - 01:00