Cursusbank logo Online actualiteitencursus Wabo en ontwikkelingen Omgevingswet

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

duratie1 dag
Online Cursus
375,-

Dec

07

Online actualiteitencursus Wabo en ontwikkelingen Omgevingswet

Tycho Lam over de Omgevingswet
In onderstaande video vertelt Tycho Lam, docent van deze cursus, over een aantal onderwerpen die tijdens deze online actualiteitencursus aan bod gaan komen.Actuele ontwikkelingen Wabo en omgevingsrecht
Vanuit een voor de rechtspraktijk relevante invalshoek biedt deze online cursus je een overzicht van de actualiteiten onder de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de ontwikkelingen in het omgevingsrecht.

De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is de basis voor een groot deel van de vergunningen in het domein van de fysieke leefomgeving. De Wabo maakt het mogelijk om, binnen een project, met één omgevingsvergunning verschillende activiteiten (bouw, aanleg, oprichten, gebruik) uit te voeren. De Wabo zal, evenals een groot aantal andere wetten, vervangen worden door de Omgevingswet.

Doelgroep
Deze online cursus is ontwikkeld voor advocaten en andere professionals, zoals juristen en beleidsmedewerkers bij gemeenten, die in de dagelijkse praktijk bezig zijn met de uitvoering van de Wabo en de Omgevingswet.

Cursusvorm
Deze actualiteitencursus bestaat uit een online bijeenkomst van 3 uur. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Docenten
Tycho Lam

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus kun je :
- beschrijven wat de kruimelgevallenregelgeving inhoudt
- benoemen wat de belangrijkste ontwikkelen in de brancheringsregelingen en de Dienstenrichtlijn zijn;
- benoemen wat de belangrijkste ontwikkelingen met betrekking tot handhaving zijn.

Benodigde voorkennis en ervaring
Basiskennis van het omgevingsrecht wordt veronderstelt.

Na afronding ontvang je:
- 3 PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
- een certificaat.

Onze online cursussen voldoen aan de eisen van de NOvA. Dit houdt in dat iedere cursus wordt afgesloten met een toets, waarvoor een voldoende behaald moet worden.

Overige informatie
Om deel te nemen aan het webinar heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat OSR al enkele jaren toepast als online leerplatform.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Programma

Maandag 7 december 2020, 9:30 uur tot 13:00 uur

Docent(en)

Mr. T.E.P.A. (Tycho) Lam
Tycho Lam is in 1996 cum laude afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Sindsdien is hij advocaat bij Hekkelman Advocaten N.V. te Nijmegen. Hij adviseert overheden en ontwikkelaars onder meer op het gebied van ruimtelijke projecten. Tycho Lam is tevens als parttime senior docent bestuursrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen verbonden. Hij verzorgt met grote regelmaat incompany trainingen over uiteenlopende onderwerpen die raakvlakken hebben met gebiedsontwikkeling en/of bestuursrecht. Op die gebieden treedt hij ook op als docent voor diverse andere opleidingsinstituten. Hij is redacteur van en publiceert in diverse vaktijdschriften.


Details

Cursusaanbieder
OSR Juridische Opleidingen
Cursustitel
Online actualiteitencursus Wabo en ontwikkelingen Omgevingswet
Niveau
N.v.t.
Adres

Online Cursus

-

- Online Cursus

Datum
Maandag 7 december 2020
Prijs
€ 375,00
Cursusdagen
07-12-2020, 09:30 - 13:00