Cursusbank logo Milieurecht in de transactiepraktijk, Tilburg

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
6
duratie1 dag
Gilze
389,-

Jun

18

Milieurecht in de transactiepraktijk, Tilburg

Het werk van transactieadvocaten en -juristen begint meestal nadat partijen een principeakkoord hebben bereikt over de ‘deal’. Het kan daarbij gaan om aandelentransacties of een vastgoedtransactie. Een grondig due diligence-onderzoek (DD-onderzoek) is vaak onmisbaar om belangrijke investeringsbeslissingen te kunnen nemen. Juridische en andere risico’s worden geïdentificeerd en vertaald in financiële of juridische consequenties, zodat een integrale en gedegen finale afweging over de koop of verkoop gemaakt kan worden.

De verdiepende cursus ‘Milieurecht in de transactiepraktijk’ concentreert zich op de aanpak van een DD-onderzoek vanuit milieurechtelijk perspectief met concrete voorbeelden en potentiele oplossingen binnen en buiten de contractuele sfeer. Mogelijke ‘deal breakers’ als de aanwezigheid van bodemverontreiniging, het ontbreken van essentiële vergunningen of het niet voldoen aan de milieuwet- en regelgeving worden met praktijkvoorbeelden uitgelicht. Daarnaast krijgt u verschillende handvatten om ‘red flag’ signaleringen te kunnen identificeren en de noodzakelijke vervolgstappen te kunnen bepalen en oplossingen te bereiken. Welke onderdelen zijn relevant en welke criteria zijn van toepassing?

 

Leerdoelen:

In deze cursus leert u een aandelen -of vastgoedtransactie(bijvoorbeeld bij fusie en overname) vanuit milieurechtelijk perspectief te bekijken en mogelijke oplossingen voor gesignaleerde problemen binnen en buiten contractuele sfeer te herkennen. U wordt bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen middels concrete praktijkvoorbeelden en u bent na afloop van de cursus in staat om relevante onderdelen uit een milieujuridisch DD-onderzoek te identificeren.


Programma

Donderdag 18 juni 2020, 10:00 uur tot 17:30 uur

De cursus wordt op 18 juni 2020 georganiseerd in de Krolzaal van hotel Gilze-Tilburg en zal om 10:00 uur van start gaan. De cursus zal tot ongeveer 17:00 uur duren met uitloop tot 17:30. Halverwege de cursus is er gelegenheid om te pauzeren. U kunt dan gebruik maken van het inbegrepen lunchbuffet. Ook tijdens de cursus zal er onbeperkt koffie, thee en frisdrank beschikbaar zijn.


Docent(en)

A.H. Gaastra
Advocaat Andre Gaastra (1965) heeft naast rechten tevens scheepswerktuigkunde gestudeerd en de Grotius specialisatieopleiding Algemeen Bestuursrecht voltooid. Hij heeft dertien jaar ervaring als advocaat in het bestuursrecht, vastgoed en sanctierecht en vijftien jaar ervaring in handel en (chemische) industrie. Cliënten zien zijn ervaring in het bedrijfsleven als een belangrijke pré bij de behandeling van complexe juridische vraagstukken. Who's Who Legal heeft André erkend als één van de meest vooraanstaande milieurechtadvocaten in Nederland.


Details

Cursusaanbieder
Solmentis
Cursustitel
Milieurecht in de transactiepraktijk, Tilburg
Type cursus
Klassikaal
Niveau
Verdieping
NOvA PO
6 punt(en)
Studie uren:
7
Adres

Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg

Klein Zwitserland 8

5126TA Gilze

Datum
Donderdag 18 juni 2020
Prijs
€ 389,00
Cursusdagen
18-06-2020, 10:00 - 17:30