Cursusbank logo Meerpartijen verhoudingen

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
4
duratie1 dag
Rotterdam
395,-

Okt

05

Meerpartijen verhoudingen

Contracten strekken partijen tot wet, zo werd vroeger geleerd. Nu is in de complexiteit van de samenleving het al lang niet meer zo dat slechts de overeenkomst partijen bindt. Partijen kunnen ook in een andere dan contractuele rechtsverhouding met elkaar staan. Dat laatste wordt juridisch te meer interessant indien er meer dan twee spelers bij het feitencomplex zijn betrokken. Tijdens deze cursus wordt ingezoomd op de positie van een derde die al dan niet partij is bij de overeenkomst tussen de overige partijen. Deze rechtspositie kent vele klemmen en valkuilen. De positionering van de derde kan gebaseerd zijn op de overeenkomst, louter omdat er sprake is van een meerpartijen overeenkomst, maar ook op de beschermingsleer van artikel 3:36 BW of op die van het derdenbeding van artikel 6:253 BW of op o-d achtige rechtspraak (Alog/Vleesmeesters). Ook de weren die de derde bijvoorbeeld op grond van doorwerking van een exoneratie kan ontlenen, komen aan bod. Kortom een technisch lastige en weerbarstige materie.

DOCENT(EN)

 

Prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem);
Prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem
  • Edwin van Wechem is zelfstandig juridisch adviseur te Amsterdam en hoogleraar Corporate Legal counseling aan de Open Universiteit.

 

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten en andere academisch opgeleide juristen. Cursisten moeten om de cursus met succes te kunnen volgen basiskennis van het Verbintenissen- en contractenrecht bezitten.

Niveau is verdieping.


Programma

Dinsdag 5 oktober 2021, 13:30 uur tot 17:45 uur
13.00 - 13.30 Ontvangst met een broodje
13.30 - 15.30 Blok 1
15.30 - 15.45 Pauze
15.45 - 17.45 Blok 2
17.45 Afsluiting

Docent(en)

prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem
Prof. mr. dr. Edwin van Wechem is Hoogleraar Corporate Legal Counselling aan de Open Universiteit en zelfstandig juridisch adviseur. Verbonden aan Baker & McKenzie Amsterdam, verbonden aan C-Legal Amsterdam, tevens raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof 's-Hertogenbosch


Details

Cursusaanbieder
Instituut voor Juridische Opleidingen
Cursustitel
Meerpartijen verhoudingen
Type cursus
Klassikaal
Niveau
Verdieping
NOvA PO
4 punt(en)
Adres

Novotel Brainpark

K.P. van der Mandelelaan 150

3062 MB Rotterdam

Datum
Dinsdag 5 oktober 2021
Prijs
€ 395,00
Cursusdagen
05-10-2021, 13:30 - 17:45