Cursusbank logo Leergang Vreemdelingenrecht Regulier II Module B

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
10
duratie2 dagen
Bunnik
1.000,-

Okt

30

Leergang Vreemdelingenrecht Regulier II Module B

Verdiep jouw kennis van het vreemdelingenrecht
Ben je advocaat of jurist in het vreemdelingenrecht? Heb je goede basiskennis, redelijke praktijkervaring en ervaring in het vreemdelingenrecht? Dan is deze cursusmodule Vreemdelingenrecht regulier B een goed instappunt om je kennis van het vreemdelingenrecht en van vreemdelingenbewaring te verdiepen en te verbreden.

Tijdens de eerste dag van de tweedaagse module gaan we onder andere in op processtrategieën en actualiteiten binnen het vreemdelingenrecht. De tweede dag staat in het teken van de procedure na beslissing verblijfsbeëindiging, uitzetting en maatregelen van vrijheidsontneming en -beperking en de procedures die daarbij horen.

Heb je geen of weinig basiskennis van het vreemdelingenrecht? Volg dan eerst Vreemdelingenrecht Module A regulier. De gehele basisopleiding voor de vreemdelingenpraktijk bestaat uit in totaal drie modules: A, B en C. De eerste module, module A biedt de basis op het gebied van regulier vreemdelingenrecht, module B bouwt daarop voort en module C verdiept op het gebied van Asielrecht (vluchtelingenrecht).

Doelgroep
Naast advocaten nemen ook regelmatig andere juridisch professionals (zoals bedrijfs- of overheidsjuristen) deel aan een of meerdere onderdelen van de basisopleiding Vreemdelingenrecht. Zo sluiten onder andere juridisch professionals van COA, gemeenten, IND en de Ombudsman aan tijdens de bijeenkomsten.

Cursusvorm
Deze module bestaat uit twee bijeenkomsten van een dag met een totale tijdsinvestering van 10 uur.

Docenten
De docenten gaan met actuele casus aan de slag tijdens de cursusdagen.

Andrea Pool is advocaat bij Boulevard Heuvelink Advocaten. Zij is gespecialiseerd in asiel- en (regulier) vreemdelingenrecht. Voordat zij advocaat werd, was zij werkzaam als documentalist voor VluchtelingenWerk, waardoor zij veel ervaring heeft opgedaan in het verzamelen van specifieke (landen)informatie om een asielprocedure te onderbouwen. In haar praktijk is bijzondere aandacht voor de bijstand van minderjarigen en andere bijzonder kwetsbare groepen, waaronder asielzoekers met psychische problematiek. Naast het werk als advocaat geeft Andrea regelmatig cursussen aan onder andere VluchtelingenWerk en maatschappelijk werk.

Dhr. mr. Maykel Bouma is jurist bij het Ministerie van Justitie, Directie Migratiebeleid. Na zijn afstuderen heeft hij 10 jaar bij de IND gewerkt: eerst als pleiter, later als adviseur migratierecht. In zijn huidige functie adviseert hij de beleidsmakers over juridische aspecten en mogelijkheden, in het bijzonder ten aanzien van terugkeer en bewaring.

Dhr. mr. Frans Fonville, advocaat bij Fonville & Hol Advocaten in Haarlem is sinds 1983 advocaat. In 1988 heeft hij zich gevestigd te Haarlem, waar hij zich met zijn praktijk steeds meer is gaan specialiseren in vreemdelingenrecht. Sinds 2000 doceert hij het vak vreemdelingendelinquentie bij OSR. Frans is auteur van de Best Practice Guide Vreemdelingenbewaring.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- ben je in staat om in de meest voorkomende reguliere vreemdelingenzaken een passende procedure te kiezen en te voeren;
- ben je bekend met de belangrijkste regelgeving en jurisprudentie met betrekking tot de vreemdelingenbewaring;
- kun je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Na afronding ontvang je:
- 10 PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
- een certificaat.

Toelatingseisen deelname vreemdelingenpiket
Advocaten die toegelaten wensen te worden tot het vreemdelingenpiket moeten (na de verplichte module A) in ieder geval het certificaat van module B Regulier Vreemdelingenrecht II kunnen overleggen. Informeer voor de toelatingsvoorwaarden tevoren bij de Raad voor Rechtsbijstand: http://www.rvr.org/Informatie+voor+advocaten/over-aanvragen/inschrijven/specialisaties/inschrijving-specialisaties.html

Als je de kernmodules A, B en C hebt gevolgd, dan voldoe je aan de belangrijkste opleidingseisen die de Raad voor Rechtsbijstand stelt voor deelname aan het vreemdelingenpiket en gefinancierde rechtshulp aan asielzoekers. Raadpleeg vooraf bij de Raad voor Rechtsbijstand de stand van zaken voor deelname vreemdelingenpiket en de inschrijfvoorwaarden: www.rvr.org. En let op: in 2019 geldt een stop op de lijst voor asieladvocaten. Voor de laatste stand van zaken hieromtrent kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met de Raad voor Rechtsbijstand.


Programma

Vrijdag 30 oktober 2020, 10:00 uur tot 16:30 uur
Vrijdag 6 november 2020, 10:00 uur tot 16:30 uur

Docent(en)

mevr. mr. A.C. Pool


dhr. mr. F. Fonville
advocaat bij Fonville & Hol Advocaten in Haarlem

dhr. mr. M.P. Bouma
jurist bij het Ministerie van Justitie, Directie Migratiebeleid, Afd. Juridische en Algemene Zaken


Details

Cursusaanbieder
OSR Juridische Opleidingen
Cursustitel
Leergang Vreemdelingenrecht Regulier II Module B
Type cursus
Klassikaal
Niveau
Basis
NOvA PO
10 punt(en)
Adres

Postillion Bunnik,

Baan van Fectio 1

3981 HZ Bunnik

Datum
Vrijdag 30 oktober 2020
Prijs
€ 1.000,00
Cursusdagen
30-10-2020, 10:00 - 16:30
Cursusdagen
06-11-2020, 10:00 - 16:30