Cursusbank logo Leergang vreemdelingenrecht Regulier I Module A

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
15
duratie3 dagen
Utrecht
1.400,-

Okt

02

Leergang vreemdelingenrecht Regulier I Module A

Basiskennis voor juristen vreemdelingenrecht
Tijdens de cursus Vreemdelingen Regulier Module A leer je hoe je in veel voorkomende reguliere vreemdelingenzaken tot een oplossing kunt komen. Dit doen we door onder andere in te gaan op de rechtsbronnen, systematiek van de vreemdelingenwet en regelgeving. Tijdens de cursus komen regels die betrekking hebben op de toelating, het rechtmatig verblijf en beëindiging verblijf aan bod. Ook gaan we in op gezinshereniging en voortgezet verblijf. Tenslotte bespreken we op hoofdlijnen het procesrecht regulier vreemdelingenrecht.

Na het volgen van module A beschik je over basiskennis van het materiële en formele vreemdelingenrecht. Beschik je al over een goede basiskennis, redelijke praktijkervaring en ervaring in het vreemdelingenprocesrecht? Dan verwijzen we je graag door naar Vreemdelingenrecht Module B, waarin we onder andere dieper ingaan op vreemdelingenprocesrecht en vreemdelingenbewaring.

Heb je interesse in de hele basisopleiding voor de vreemdelingenpraktijk? Dan volg je alle drie modules: A, B en C. De eerste twee modules, A en B, bieden je de basis op het gebied van regulier vreemdelingenrecht, module C bouwt daarop voort met een verdieping op het gebied van Asielrecht (vluchtelingenrecht). De Raad voor Rechtsbijstand stelt diverse modules verplicht in het kader van toevoegingen.

Doelgroep
Naast advocaten sluiten regelmatig ook andere juridisch professionals en juristen aan, bijvoorbeeld afkomstig van COA, gemeenten, IND en Ombudsman. Heb jij een universitaire rechtenstudie afgerond en beschik je over basiskennis van de Algemene wet Bestuursrecht dan ben je van harte welkom om aan te sluiten.

Cursusvorm
Deze opleiding bestaat uit drie bijeenkomsten van elk een dag, met een totale tijdsinvestering van 15 uur.

Docenten
De volgende docenten doceren gedurende de drie cursusdagen:
Florimond Wassenaar

Annelien Berends studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen met als specialisatie staats- en bestuursrecht. Zij is een van de oprichters van BdSP advocaten en houdt zich bezig met het reguliere vreemdelingenrecht, asielrecht, strafrecht en sociale bijstandsrecht. Zij is gespecialiseerd in openbare orde-zaken, artikel 8 EVRM-zaken, Unierechtelijke zaken en nareiszaken. Annelien is lid van de Specialistenvereniging Migratierechtadvocaten (SVMA).

Alexandra Nederveen, advocaat en partner bij Hamerslag & Van Haren Advocaten te Amsterdam is in 1992 afgestudeerd aan de UvA. Sinds 1993 is zij advocaat bij Hamerslag en van Haren en sinds 1996 is zij lid van de maatschap. Alexandra is docent regulier vreemdelingenrecht bij OSR en bij de Amsterdamse Orde van advocaten. Van 2004-2014 was zij werkzaam voor advocaten zonder grenzen waar zij het Suriname project heeft geleid (kinderen in detentie).

Wat leer je?
Na afronding:
- Heb je inzicht in de procedure van het vreemdelingenrecht: van aanvraag, beslissing tot en met mogelijkheden van bezwaar en beroep
- Ken je de belangrijkste onderwerpen in de Vreemdelingenwet
- Kun je verwante regelgeving vinden en interpreteren
- Weet je welke instanties (en rollen) er bij de procedure betrokken zijn
- Ben je in grote lijnen op de hoogte van verblijfstitels en maatregelen van toezicht

Na afronding ontvang je:
- 15 PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
- een certificaat.

Kom ik in aanmerking voor vrijstelling?
Vrijstelling bij recente ruime praktijkervaring is beperkt mogelijk. Informeer hiervoor tijdig bij de Raad voor Rechtsbijstand.Kijk hier voor meer informatie.

Vereist kennisniveau
Wij gaan ervan uit dat je een universitaire rechtenstudie hebt afgerond. Omdat vreemdelingenrecht onderdeel uitmaakt van het bestuursrecht, is de Algemene wet Bestuursrecht van toepassing op beslissingen en procedures in het vreemdelingenrecht. Het is dan ook van belang dat je een redelijke basiskennis hebt van de praktische toepassing van de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB). Mocht je dit niet hebben, dan raden wij aan om eerst bij OSR een basiscursus Bestuursrecht te volgen.

Wat cursisten zeggen over deze leergang:
Erg deskundige docenten en een prettige locatie. Ik vind dat OSR ondanks de corona op diverse manieren heeft geprobeerd om de cursus door te laten gaan, o.a. door de cursus te kunnen volgen via de webcam en door de 1,5m in
acht te nemen.

Programma

Vrijdag 2 oktober 2020, 10:00 uur tot 16:30 uur
Vrijdag 9 oktober 2020, 10:00 uur tot 16:30 uur
Woensdag 21 oktober 2020, 10:00 uur tot 16:30 uur

Docent(en)

dhr. mr. C.F. Wassenaar
advocaat bij Luscuere, De Jong, Wassenaar, Dingenouts Advocaten te Rotterdam

mevr. mr. A.C.M. Nederveen
advocaat bij Hamerslag & Van Haren Immigration Lawyers in Amsterdam

mevr. mr. A. Berends
Annelien Berends studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen met als specialisatie staats- en bestuursrecht. Zij is een van de oprichters van BdSP advocaten en houdt zich bezig met het reguliere vreemdelingenrecht, asielrecht, strafrecht en sociale bijstandsrecht. Zij is gespecialiseerd in openbare orde-zaken, artikel 8 EVRM-zaken, Unierechtelijke zaken en nareiszaken. Annelien is lid van de Specialistenvereniging Migratierechtadvocaten (SVMA).


Details

Cursusaanbieder
OSR Juridische Opleidingen
Cursustitel
Leergang vreemdelingenrecht Regulier I Module A
Type cursus
Klassikaal
Niveau
Basis
NOvA PO
15 punt(en)
Adres

Cursuslocatie OSR

Nieuwegracht 60

3512 LT Utrecht

Datum
Vrijdag 2 oktober 2020
Prijs
€ 1.400,00
Cursusdagen
02-10-2020, 10:00 - 16:30
Cursusdagen
09-10-2020, 10:00 - 16:30
Cursusdagen
21-10-2020, 10:00 - 16:30