Cursusbank logo Circulair inkopen en bouwen

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

duratie1 dag
Utrecht
599,-

SEP 2022

20

Circulair inkopen en bouwen

Het Rijk heeft, in lijn met het Regeerakkoord, het Grondstoffenakkoord en de Transitieagenda Bouw, het streven om circulariteit meer te stimuleren. In het Rijksbrede programma ‘Nederland Circulair in 2050’ schetst het kabinet hoe we onze economie kunnen ombuigen naar een duurzaam gedreven, volledig circulaire economie in 2050. Het eerste doel is ambitieus maar niet onhaalbaar: 50% minder verbruik van primaire grondstoffen in 2030.

Er wordt momenteel op grote schaal gebouwd en verbouwd. Onderzoek laat zien dat nu slechts 9,1% van de grondstoffen die we jaarlijks delven wordt gerecycled. De rest wordt verbrand, eindigt op de vuilnisbelt of wordt zwerfvuil. De bebouwde omgeving heeft de grootste footprint met 42,5 miljard ton van de 84,4 miljard ton in totaal. 67% van alle broeikasgassen hebben een directe relatie met materiaalmanagement.

Met een circulaire aanpak kan de vraag naar en implementatie van circulaire oplossingen in de bouw flink worden opgeschaald door de inkoopkracht van opdrachtgevers in te zetten. Hiermee zal de sector worden gestimuleerd en gaat de impact met een factor omhoog, waarmee een sneeuwbaleffect wordt gecreëerd door inkoopkracht in te zetten om de circulariteitsdoelen te behalen.

Deze opleiding heeft als primair doel om relevante kennis op het gebied van circulariteit te delen, vaardigheden bij te brengen en inzicht te geven op welke wijze u praktisch een bijdrage kunt leveren aan een circulaire economie. Deze opleiding geeft u handvatten om zelf praktisch aan de slag te gaan met circulair inkopen én bouwen.


Programma

Dinsdag 9 november 2021, 9:30 uur tot 16:30 uur
09:00 uur Ontvangst met koffie en thee
09:30 uur Aanvang programma

Welkom, kennismaking en verwachtingen.

Ochtend
  • Waarom circulair inkopen (binnen uw organisatie)
  • Uitgangspunten en samenwerking binnen circulair inkopen
  • Stellingen en een casus
  • Rol van de inkoopadviseur en de rol van de markt
  • Selecteren van productgroepen en de impact op het inkoopproces

Middag
  • De financiële kant van circulair inkopen
  • Het opstellen van selectie- en gunningscriteria (meten en beoordelen)
  • Stellingen en een casus in groepsvorm
  • Contractvormen
  • Terugblik en Lessons Learned

Het is mogelijk om voor deze dag zelf casuïstiek in te brengen. De cursisten kunnen deze casuïstiek tot 10 werkdagen voorafgaand aan de cursus mailen naar cursus@schulinck.nl. Deze casuïstiek komt, indien het programma dit toelaat, aan de orde tijdens de dag.

Om 10.45 uur en 14.45 uur is er een pauze van 15 minuten. De lunch vindt plaats van 12.30 uur - 13.30 uur.
16:30 uur Einde programma

Docent(en)

Bas van de Westerlo
Bas van de Westerlo MSc. is sinds 2009 vanuit C2C ExpoLAB als adviseur werkzaam bij diverse circulaire gebouwontwikkelingen en aanbestedingen en circulaire economie, waaronder bij de gemeente Venlo als adviseur Circulair Bouwen en Aanbesteden. Bas heeft na zijn studie Bouwkunde aan de TU/e als Phd student aan de University of Twente zich verder gespecialiseerd in het thema ‘implementing the Cradle to cradle principles in the design process’.


Details

Cursusaanbieder
Wolters Kluwer Schulinck Opleidingen
Cursustitel
Circulair inkopen en bouwen
Type cursus
Klassikaal, In-company, Online Cursus
Niveau
N.v.t.
Adres

Utrecht

-

- Utrecht

Datum
Dinsdag 20 september 2022
Prijs
€ 599,00
Cursusdagen
09-11-2021, 09:30 - 16:30