Cursusbank logo Basiscursus Verzekeringsrecht

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

duratie2 dagen
895,-

Mrt

24

Basiscursus Verzekeringsrecht

Basis verzekeringsrecht en polisrecht
Als beginnend juridisch professional op het terrein van aansprakelijkheid en verzekering wil je op de hoogte zijn van regelgeving en actuele thema’s in het verzekeringsrecht. Met deze opleiding ben je helemaal up-to-date. Zo werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling als jurist.

Tijdens deze cursus worden de belangrijkste materiële aandachtspunten met je doorgenomen, aan de hand van titel 7:17 BW (Verzekering). De docenten maken steeds een praktische vertaling naar jouw praktijk aan de hand van diverse casus. Er is aandacht voor tactiek en strategie bij de behandeling van jouw zaken.

Of je nu uitsluitend verzekeringskwesties behandelt of dat je je incidenteel over een verzekeringspolis buigt om na te gaan of die een deel van de schade dekt waarvoor een derde aansprakelijk is: basale kennis van het polisrecht is van groot belang. Dé kernvraag bij verzekeringskwesties is immers of een voorval is gedekt onder een polis. Daartoe moet je weten hoe verzekeringen tot stand komen, hoe polisvoorwaarden moeten worden uitgelegd, welke schade onder een polis gedekt is en of er redenen of gronden zijn die de toepasselijkheid van de verzekering in de weg staan.

Op dag één van deze cursus gaan we uitvoerig in op deze elementen, aan de hand van korte casusposities. Op dag twee gaat de aandacht uit naar de verplichtingen bij verwezenlijking van schade en voor fraude. 's Middags pakken twee advocaten een aantal veel voorkomende thema's bij de kop en werken deze op praktische wijze nader met je uit. Zij gaan in op cauasaliteit en op het onderscheid tussen een schade- en een sommenverzekering. De levensverzekering komt in deze opleiding niet aan bod.

Cursusvorm
Deze basiscursus bestaat uit twee bijeenkomsten van elk één dag.

Docenten
Onze topdocenten uit de juridische praktijk weten uitstekend wat er speelt in het verzekeringsrecht. Ze hanteren actuele casus en doceren met aanstekelijk enthousiasme. Ook bieden ze voldoende ruimte voor interactie. Zo leer je optimaal tijdens onze cursussen.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus beschik je over de noodzakelijke basiskennis om een verzekeringszaak namens verzekeraar of verzekerde te behandelen.

Na afronding ontvang je:
- 12 PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
- een certificaat.

Overig
Ben je advocaat, bedrijfsjurist, jurist-schadebehandelaar bij een rechtsbijstand of WA-verzekeraar, volmachtbedrijf, assurantiebeursmakelaar, assurantietussenpersoon of een andere beginnend professional op het terrein van aansprakelijkheid en verzekering? Ben je bijvoorbeeld werkzaam bij de overheid, HR-afdeling en ben jij de persoon die zich bezighoudt met de verzekeringskwesties, dan legt deze cursus voor jou een stevige basis.

Programma

Woensdag 24 maart 2021, 10:00 uur tot 16:30 uur
Woensdag 7 april 2021, 10:00 uur tot 16:30 uur

Docent(en)

mevr. prof. mr. N. van Tiggele - van der Velde
hoogleraar Verzekeringsrecht, Radboud Universiteit, en Erasmus Universiteit Rotterdam

mevr. mr. M.M.R. van Ardenne - DickDetails

Cursusaanbieder
OSR Juridische Opleidingen
Cursustitel
Basiscursus Verzekeringsrecht
Niveau
Basis
Adres

 

 

   

Datum
Woensdag 24 maart 2021
Prijs
€ 895,00
Cursusdagen
24-03-2021, 10:00 - 16:30
Cursusdagen
07-04-2021, 10:00 - 16:30