Cursusbank logo Basiscursus Privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
6
duratie1 dag
Nieuwegein
595,-

Mei

18

Basiscursus Privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens

Privacy en bescherming van persoonsgegevens was een aantal jaren geleden nog een niche-onderwerp voor een klein aantal specialisten. Inmiddels is het ‘mainstream’ geworden en is kennis op dit gebied voor iedere jurist van belang. De basiscursus 'Privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens' biedt in één dag een stevige basis. Tijdens de cursus zal ruim aandacht worden besteed aan praktische toepassing en aan de actuele ontwikkelingen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de ePrivacyverordening, handhaving door de Autoriteit Persoonsgegevens, de stand van zaken rond export van gegevens naar de Verenigde Staten en de recente jurisprudentie.

DOCENT(EN)

 

Mr. J.A.N.   Baas);
Mr. J.A.N. Baas
  •  Advocaat-partner BarentsKrans
  •  Publiceert over privacy-rechtelijke vraagstukken

 

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten, bedrijfsjuristen en overheidsjuristen. De cursus is een basiscursus. Voorkennis van het privacy-recht is niet vereist om deze cursus met succes te kunnen volgen.

Niveau is basis.


Programma

Dinsdag 18 mei 2021, 9:30 uur tot 16:45 uur
09.00 - 09.30 Ontvangst
09.30 - 11.00 Inleiding - privacy vs. bescherming van persoonsgegevens
Privacy als grondrecht
Basisbegrippen AVG
11.00 - 11.15 Pauze
11.15 - 12.45 Vereisten voor een rechtmatige gegevensverwerking onder de AVG
  • Doelbinding
  • Transparantie
12.45 - 13.30 Lunch
13.30 - 15.00 Vereisten voor een rechtmatige gegevensverwerking onder de AVG (vervolg)
  • Informatiebeveiliging; datalekken
  • Accountability (o.a. register, DPIA)
Doorgifte van gegevens buiten de EU, mede aan de hand van het arrest Schrems II
15.00 - 15.15 Pauze
15.15 - 16.45 Toezicht, handhaving
Casusbehandeling; capita selecta
16.45 Afsluiting

 


Docent(en)

mr. J.A.N. Baas
advocaat BarentsKrans N.V.


Details

Cursusaanbieder
Instituut voor Juridische Opleidingen
Cursustitel
Basiscursus Privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens
Type cursus
Klassikaal
Niveau
Basis
NOvA PO
6 punt(en)
Adres

NBC Congrescentrum

Blokhoeve 1

3438 LC Nieuwegein

Datum
Dinsdag 18 mei 2021
Prijs
€ 595,00
Cursusdagen
18-05-2021, 09:30 - 16:45