Cursusbank logo Basiscursus Effectief procederen bij vreemdelingenzaken in hoger beroep

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

duratie1 dag
Utrecht
550,-

Dec

18

Basiscursus Effectief procederen bij vreemdelingenzaken in hoger beroep

Tijdens deze basiscursus effectief procederen bij vreemdelingenzaken worden de procedurele aspecten van procederen in hoger beroep in het vreemdelingenrecht besproken. Je krijgt achtergrondinformatie en overzicht van relevante wettelijke bepalingen, uitleg over de toepassing en betekenis van die bepalingen en praktische tips over het procederen bij de Afdeling.

Vooral het grievenstelsel en de uitspraken met een verkorte motivering komen uitgebreid aan bod. Hoe vermijd je bijvoorbeeld eventuele valkuilen? En hoe procedeer je ook in hoger beroep effectief? De docenten halen diverse voorbeelden aan van hoe het wel en niet moet.

Wil jij kennismaken met de bijzonderheden van het vreemdelingenrechtelijke hoger beroep bij de Afdeling? Of wil je meer weten over de verschillen met de beroepsfase bij de rechtbank en de afwijkingen van het reguliere bestuursprocesrecht? Sluit dan aan bij deze eendaagse cursus. Je krijgt de unieke kans om vragen te stellen aan twee inhoudelijke deskundigen over wat je kunt verwachten als je in hoger beroep gaat procederen bij de Afdeling.

Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus en levert je 5 PE-punten op.

Doelgroep
Deze cursus is relevant voor beginnende vreemdelingenadvocaten, procesvertegenwoordigers en juridisch adviseurs bij de rechtbanken. Daarnaast zijn ook rechtsbijstandsverleners die enige ervaring hebben met procederen in vreemdelingenzaken bij rechtbanken van harte welkom om aan te sluiten. Ook beginnende stafjuristen en juridisch medewerkers (van rechtbanken) met belangstelling voor het vreemdelingenrechtelijk hoger beroep kunnen waardevolle inzichten opdoen tijdens deze cursus.

Heb je al enige ervaring hebben met procederen in hoger beroep in vreemdelingenzaken bij de Afdeling bestuursrechtspraak? Dan adviseren we je om aan te sluiten bij de Verdiepingscursus effectief procederen bij vreemdelingenzaken.

Programma

Vrijdag 18 december 2020, 10:00 uur tot 16:30 uur

Docent(en)

dhr. mr. M. (Menko) Bosma
senior jurist bij de Afdeling van de RvS

dhr. mr. dr. O. van Loon
Olaf van Loon is gastmedewerker aan de Universiteit van Leiden, verbonden aan de afdeling Staats- en Bestuursrecht


Details

Cursusaanbieder
OSR Juridische Opleidingen
Cursustitel
Basiscursus Effectief procederen bij vreemdelingenzaken in hoger beroep
Niveau
N.v.t.
Adres

Cursuslocatie OSR

Nieuwegracht 60

3512 LT Utrecht

Datum
Vrijdag 18 december 2020
Prijs
€ 550,00
Cursusdagen
18-12-2020, 10:00 - 16:30