Cursusbank logo Actualiteitencursus mensenhandel

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
5
duratie1 dag
Bunnik
550,-

Dec

18

Actualiteitencursus mensenhandel

Procederen in mensenhandelzaken
Dit jaar zullen er twee actualiteitencursussen worden aangeboden, een op 29 oktober en een op 18 december. In de cursus van 29 oktober zal de nadruk meer liggen op het verblijfsrecht, zowel regulier als asiel, en in de cursus van 18 december meer op het strafrecht (rechtsbijstand aan slachtoffers van mensenhandel). Dit betekent niet dat de andere aspecten niet aan de orde komen.

In beide cursussen brengen twee zeer ervaren docenten je in een paar uur op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en jurisprudentie op het gebied van mensenhandel. Daarbij verdiep je jezelf zowel in relevant nieuw strafrecht als vreemdelingenrecht. Denk hierbij aan vernieuwingen als de strafbaarstelling van arbeidsuitbuiting en criminele uitbuiting (artikel 273f Sr) of de mogelijkheid om klanten van minderjarige prostituees te vervolgen (artikel 248b Sr). Na afloop sta je je cliënten effectiever bij op basis van de nieuwste jurisprudentie.

Voor deze actualiteitencursus is het nodig dat je de Compactcursus bijstaan slachtoffers mensenhandel hebt gevolgd. Heb je deze cursus nog niet gedaan? Neem dan even contact met ons op, dan bekijken we wat je mogelijkheden zijn. Verder handig om te weten: deze actualiteitencursus is verplicht voor je aantekening mensenhandel van de Raad voor de Rechtsbijstand.

Cursusvorm
Je volgt deze cursus met een kleine groep medecursisten tijdens een bijeenkomst die vijf uur duurt. Je krijgt inleidingen en oefeningen waarbij er veel ruimte is voor interactie met de groep en de docenten.

Docenten
Marion Pals is sinds 2008 advocaat en is gespecialiseerd in het rechtsgebied asiel- en migratierecht en in slachtofferzaken van ernstige zeden- en geweldsdelicten. Zij is lid van de Commissie Intercollegiale Toetsing op het Aanmeldcentrum Zevenaar en staat op het piketrooster Gelderland voor ernstige zeden- en geweldsdelicten, dat in september 2020 gaat starten.

Annet Koopsen is sinds 2004 advocaat en staat al jaren slachtoffers van mensenhandel bij. Zij treedt zowel op in de strafrechtelijke als verblijfsrechtelijke procedures. Annet is verbonden aan het Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel (ACM) en het Prostitutie- en Gezondheidscentrum (P&G 292) in Amsterdam. Ook draait Annet mee in het zogeheten Jos-piket in Noord-Holland, waarbij slachtoffers van zedendelicten in een vroeg stadium een advocaat krijgen.

Els Martens werkt vanaf 2004 als officier van justitie. Aanvankelijk was zij in Utrecht portefeuillehouder mensenhandel en districtsofficier. Vanaf 2010 is zij portefeuillehouder mensenhandel in Oost-Nederland. Els geeft naast haar werk les bij OSR en het Studiecentrum Rechtspleging (SSR).

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- sta je je cliënten in mensenhandelzaken effectief bij op basis van recente jurisprudentie.

Na afronding ontvang je
- 5 PO-punten (deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus);
- een certificaat.

Programma

Vrijdag 18 december 2020, 10:00 uur tot 16:30 uur

Docent(en)

mr. E.D.I. (Els) Martens
Els Martens heeft in Utrecht gestudeerd. Eerst Internationale Studies en daarna Nederlands recht. Zij werkt vanaf 2004 als officier van justitie. Na de raio opleiding is zij in Utrecht portefeuillehouder mensenhandel en districtsofficier. Vanaf 2010 werkt zij als portefeuillehouder mensenhandel in Oost-Nederland. Naast het werken als officier geeft zij onder andere les bij de SSR (studiecentrum rechtspleging) over mensenhandel en de training ‘horen van getuigen ter terechtzitting’.  

mevr. mr. A. Koopsen
advocaat Advocatenkantoor Oudegracht te Alkmaar


Details

Cursusaanbieder
OSR Juridische Opleidingen
Cursustitel
Actualiteitencursus mensenhandel
Niveau
Verdieping
NOvA PO
5 punt(en)
Adres

Postillion Bunnik,

Baan van Fectio 1

3981 HZ Bunnik

Datum
Vrijdag 18 december 2020
Prijs
€ 550,00
Cursusdagen
18-12-2020, 10:00 - 16:30