Cursusbank logo Actualiteiten Privacyrecht en Bescherming van Persoonsgegevens

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
3
duratie1 dag
Hoofddorp
295,-

NOV 2021

01

Actualiteiten Privacyrecht en Bescherming van Persoonsgegevens

Dit is een oude cursus. U kunt zich niet meer aanmelden voor deze cursus

De ontwikkelingen op privacygebied staan niet stil. In onze cursus ‘Actualiteiten Privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens’ wordt u in één middag bijgepraat. Uiteraard wordt uitgebreid ingegaan op de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de praktijkervaringen daarmee tot nu toe. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan de ontwikkelingen rond gegevensuitwisseling met organisaties in de Verenigde Staten, de stand van zaken rond de ePrivacyverordening, recente onderzoeken door de Autoriteit Persoonsgegevens, de richtsnoeren van de Artikel 29-Werkgroep, de European Data Protection Board en recente jurisprudentie.

DOCENT(EN)

 

Mr. J.A.N.   Baas);
Mr. J.A.N. Baas
  •  Advocaat-partner BarentsKrans
  •  Publiceert over privacy-rechtelijke vraagstukken

 

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten, bedrijfsjuristen, overheidsjuristen en andere academisch gevormde juridische professionals. Basiskennis van het Privacyrecht is gewenst om de cursus met succes te kunnen volgen.

Niveau is verdieping.


Programma

Maandag 1 november 2021, 13:30 uur tot 17:00 uur
13.00 - 13.30 Ontvangst met een broodje
13.30 - 15.00 De Algemene Verordening Gegevensbescherming
15.00 - 15.30 Pauze
15.30 - 17.00 Overzicht actualiteit, jurisprudentie
Export van gegevens na ‘Schrems’; EU-US Privacy
Shield
ePrivacyverordening
Praktische consequenties, tips voor de praktijk
17.00 Afsluiting

Docent(en)

mr. J.A.N. Baas
advocaat BarentsKrans N.V.


Details

Cursusaanbieder
Instituut voor Juridische Opleidingen
Cursustitel
Actualiteiten Privacyrecht en Bescherming van Persoonsgegevens
Type cursus
Klassikaal
Niveau
Verdieping
NOvA PO
3 punt(en)
Adres

Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Taurusavenue 12

2132 LS Hoofddorp

Datum
Maandag 1 november 2021
Prijs
€ 295,00
Cursusdagen
01-11-2021, 13:30 - 17:00