Cursusbank logo WEBINAR Actualiteiten Privacyrecht en Bescherming van Persoonsgegevens

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
3
duratie1 dag
Webinar
295,-

Mrt

18

WEBINAR Actualiteiten Privacyrecht en Bescherming van Persoonsgegevens

De ontwikkelingen op privacygebied staan niet stil. In ons webinar ‘Actualiteiten Privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens’ wordt u in één middag bijgepraat. Uiteraard wordt uitgebreid ingegaan op de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de praktijkervaringen daarmee tot nu toe. Ook staan we stil bij de nieuwe vragen die spelen rond de Corona-crisis. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan de ontwikkelingen rond gegevensuitwisseling met organisaties in de Verenigde Staten, de stand van zaken rond de ePrivacyverordening, recente onderzoeken door de Autoriteit Persoonsgegevens, nieuwe richtsnoeren van de European Data Protection Board en recente jurisprudentie.

DOCENT(EN)

 

Mr. J.A.N.   Baas);
Mr. J.A.N. Baas
  •  Advocaat-partner BarentsKrans
  •  Publiceert over privacy-rechtelijke vraagstukken

 

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten, bedrijfsjuristen, overheidsjuristen en andere academisch gevormde juridische professionals. Basiskennis van het Privacyrecht is gewenst om dit webinar met succes te kunnen volgen.

Niveau is verdieping; actualiteiten.


Programma

Donderdag 18 maart 2021, 13:30 uur tot 17:00 uur
13.30 Aanvang
13.30 - 15.00 De Algemene Verordening Gegevensbescherming
15.00 - 15.30 Pauze
15.30 - 17.00 Overzicht actualiteit, jurisprudentie
Privacy en ‘Corona’
Export van gegevens na ‘Schrems’; EU-US Privacy Shield ePrivacyverordening
Praktische consequenties, tips voor de praktijk
17.00 Afsluiting en evaluatie

 


Docent(en)

mr. J.A.N. Baas
advocaat BarentsKrans N.V.


Details

Cursusaanbieder
Instituut voor Juridische Opleidingen
Cursustitel
WEBINAR Actualiteiten Privacyrecht en Bescherming van Persoonsgegevens
Type cursus
Klassikaal
Niveau
Verdieping
NOvA PO
3 punt(en)
Adres

Webinar

-

- Webinar

Datum
Donderdag 18 maart 2021
Prijs
€ 295,00
Cursusdagen
18-03-2021, 13:30 - 17:00