Cursusbank logo Actualiteiten Huurrecht

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Cursusinformatie

puntNOvA PO:
5
duratie1 dag
Breukelen
320,-

Apr

12

Actualiteiten Huurrecht

Het huurrecht is een veelzijdig rechtsgebied. Het heeft niet alleen betrekking op het verhuren of huren van woning of winkelruimte, maar ook op de (ver)huur van een benzinepomp, winkelcentrum, volkstuin en kantoor. Omdat het huurrecht vaak van (semi-)dwingend recht is, kunnen de nuanceringen gemaakt in de rechtspraak van grote invloed zijn op de positie van de (ver)huurder. Om uw cliënten goed te kunnen bedienen, is het op de hoogte blijven van ontwikkelingen noodzakelijk. Mr. Elout Korevaar (advocaat vastgoedrecht en docent huurrecht Universiteit Leiden) bespreekt tijdens de cursus ‘Actualiteiten in het Huurrecht' onder andere de volgende onderwerpen: • Formaliteiten bij opzegging: kan de huurder van kantoorruimte de huur per e-mail beëindigen? • Huur en faillissement: moet de bank als garant betalen voor leegstandsschade? • Eerste ervaringen met recente wetgeving zoals wet doorstroming huurmarkt en aanpassingen warmtewet • Wat is de invloed van de richtlijn oneerlijke bedingen op de huurovereenkomst? • Nieuwe ROZ modelovereenkomst, wat zijn de eerste ervaringen? • Bestrijding onderhuur: leidt verhuur van woonruimte via AirBnB altijd tot ontbinding van de huurovereenkomst? • Renovatie: kan de verhuurder van woonruimte op grond van het Portaal arrest onder de verplichting tot betaling van de wettelijke vergoeding uit? • Gebrekenregeling: is een klein ongemak een gebrek? • Hennep en Opiumwet: mag de verhuurder na een sluiting door de burgemeester automatisch de huur beëindigen? • Dringend eigen gebruik: wordt het voor de verhuurder lastiger op de huurovereenkomst op te zeggen wegens dringend eigen gebruik na de strengere toetsing van de opzeggingsgrond door het Hof Amsterdam? Verder behandelt mr. Elout Korevaar onderwerpen zoals de positie van derden in het huurrecht en de huurprijstoetsing waarbij hij zoveel mogelijk ingaat op de actuele rechtspraak. Na het volgen van deze cursus bent u weer helemaal up-to-date van de rechtspraak en wetgeving op het gebied van huurrecht. Wilt u meer weten over deze veranderingen, het werken met het nieuwe ROZ-model en de do's en dont's? Kom dan op naar de cursus Actualiteiten Huurrecht. Uw vakgenoten beoordeelden de inhoudelijke kennis van Elout Korevaar de eerdere editie van deze cursus met een 9,0! Een cursist schreef: “Prima cursus, fijne accommodatie. De spreker heeft veel verstand van zaken; een makkelijke kletser”. En : “Goede prijs/kwaliteit/punten verhouding”. Doelgroep: advocaten en notarissen vastgoed/huurrecht Niveau: actualiteiten  

Programma

Donderdag 12 april 2018, 1:00 uur tot 1:00 uur
09:30Inloop met verse koffie en thee

10:00Actualiteiten huurrecht algemeen

-De positie van de garant bij het faillissement van de huurder;
-Opzegging en vormvoorschriften
-De indexatie van de huurprijs bij deflatie
-Het boetebeding

12:00Lunchbuffet

12:45Actualiteiten huurrecht woonruimte

-Het nieuwe ROZ-model voor de huurovereenkomst woonruimte, dat op 18 april jl. werd gepubliceerd
-De aanpassingen in de algemene bepalingen behorende bij de de model huurovereenkomst
-Wet doorstroming huurmarkt; eerste ervaringen?
-Vormt verhuur van woonruimte via AirBnB een tekortkoming die ontbinding van de huurovereenkomst rechtvaardigt?
-Welke vergoeding is de verhuurder van woonruimte aan de huurder verschuldigd indien hij op verzoek van de huurder extra werkzaamheden in het kader van de renovatie van het gehuurde uitvoert?

14:15Middagbreak

14:30Actualiteiten huurrecht bedrijfsruimte

-Wat is de positie van de huurder van winkelruimte na opzegging van de huur wegens dringend eigen gebruik?
-Kan de huurder van kantoorruimte de huur per e-mail beëindigen?
-Welke invloed heeft de komende wetgeving over het energielabel op de gebrekenregeling?

16:00Einde cursus


Docent(en)

mr. E.P.W. (Elout) Korevaar
Advocaat bij Weebers Vastgoed advocaten en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden. Zijn parate vakkennis, gecombineerd met bredere blik dan het geschil maken hem een geliefd adviseur bij vastgoedgeschillen. Elout werkte voor diverse gerenommeerde kantoren en adviseert en procedeert voor overheden, beleggers, zorginstellingen, verhuurders en winkeliers.


Details

Cursusaanbieder
Legal Planet
Cursustitel
Actualiteiten Huurrecht
Type cursus
Klassikaal
Niveau
Basis
NOvA PO
5 punt(en)
Adres

Hotel Van der Valk

Stationsweg 91

3621 LK Breukelen

Datum
Donderdag 12 april 2018
Prijs
€ 320,00
Cursusdagen
12-04-2018, 01:00 - 01:00